Mainos
Mainos

Kansanterveyslaitos etsii lennolla tubille altistuneita

Kansanterveyslaitos etsii joulukuun alussa tuberkuloosille altistuneita Bangkokin-lennon matkustajia.

Kansanterveyslaitos jäljittää jälleen Bangkokin lennolla mahdollisesti tuberkuloosille altistuneita matkustajia. Finnairin lennolla oli 4. joulukuuta mukana keuhkotuberkuloosia sairastava matkustaja, jonka tauti saattoi olla tarttuvassa vaiheessa. Kyseisen lennon numero oli AY 092, ja se saapui Helsinki-Vantaalle kello 6.45.

Taudille ovat voineet altistua tuberkuloosia sairastaneen lähellä istuneet matkustajat. Lähellä istuneita ovat samalla rivillä sairastuneen kanssa ja viidellä seuraavalla edessä ja takana olevilla riveillä istuneet.

Maailman terveysjärjestön suositusten mukaan katsotaan, että ne matkustajat, jotka ovat istuneet lennolla yli kahdeksan tuntia tarttuvaa tuberkuloosia sairastavan matkustajan lähellä, altistuvat tartunnalle. Sama koskee sairastunutta palvelleita miehistön jäseniä.

Kansanterveyslaitos saa tuberkuloosia sairastaneen läheisillä paikoilla istuneiden henkilötiedot Finnairilta. Heidät kutsutaan tutkimuksiin ja heidän tilaansa seurataan noin vuoden ajan.

Viimeksi Kansanterveyslaitos jäljitti Bangkokin lennon matkustajia marraskuussa, mutta erikseen lentomatkalla tartunnan saaneita ei tilastoida. Tuberkuloosi on yleisin sairaus kaikissa kehitysmaissa, ja Suomessa tautitapauksia on noin 500.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme