Mainos
Mainos

Kansanterveyslaitos jäljittää lennolla tuberkuloosille altistuneita

Kansanterveyslaitos jäljittää ihmisiä, jotka ovat altistuneet tuberkuloosille lennolla Bankokista Helsinkiin 9. lokakuuta.

Kansanterveyslaitos jäljittää lentokoneessa keuhkotuberkuloosille altistuneita matkustajia. Tarttuvaa keuhkotuberkuloosia sairastava henkilö matkusti Finnairin lennolla Bankokista Suomeen 9. päivänä lokakuuta.

Kansanterveyslaitoksen Infektiolääkäri Mari Kanervan mukaan laitos kartoittaa sairastuneen miehen lähiriveillä istuneita, jotka ovat altistuneet tuberkuloosille. Hänen mukaansa altistuneista yleensä 30 prosenttia voi saada tartunnan.

Tartunnan saaneet eivät ole ehtineet levittää tautia eteenpäin

Kanervan mukaan tartunnan mahdollisesti saaneet matkustajat tai miehistön jäsenet eivät ole vielä ehtineet levittää tautia eteenpäin.

-Itävä tuberkuloositartunta tai -altistus ei levitä tartuntaa eteenpäin. Henkilön täytyy olla (tautia levittääkseen) oireinen ja yskivä, ja ysköksistä pitää voida löytää tuberkuloosi- basilleja. Missään nimessä henkilöt, jotka ovat kuukausi sitten saaneet tartunnan ja altistuksen eivät vielä tässä vaiheessa ole ollenkaan tartuntaa levittäviä, Kanerva sanoo.

Kansanterveyslaitos saa tuberkuloosia sairastaneen läheisillä paikoilla istuneiden henkilötiedot Finnairilta. Heidät kutsutaan tutkimuksiin ja seurantaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme