Mainos
Mainos

Kansliapäällikkö: Leikkauslistoja saatetaan vielä tarvita

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen ennustaa, että tuleva syksy saattaa tuoda tullessaan uusia leikkauslistoja.

- Taloustilanne on siinä mielessä haastava, että ainakin vaalikauden kehyksiin liittyen täytyy varmaan jotain tehdä. Samaan aikaan pitäisi vaalia heikkenevää talouskasvua ja saada valtiontaloutta kuntoon, kaksi vastakkaista asiaa. Pahoin pelkään, että lisätoimenpiteitä täytyy ihan lähiaikoina tehdä, Virtanen sanoo.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoi eilen MTV3:n Kymmenen uutisissa, että syyskuun budjettiriihessä ei ole tarvetta lisäleikkauksiin.

Erkki Virtanen oli 1990-luvun alun laman aikaan mukana tekemässä kipeitä leikkauslistoja Raimo Sailaksen kanssa.

- Yksi hyvä oppi olisi ottaa silloiset leikkauslistat esiin ja katsoa, mitä silloin tehtiin. Sattumalta leikkaustarve on aika sama. Silloin tehtiin 56 miljardin markan leikkaukset, nyt puhutaan yhdeksästä miljardista eurosta.

Tuolloin Suomen tilanne oli kuitenkin oleellisesti vaikeampi. Maa oli kassakriisissä ja päätöksiä piti tehdä yhdessä viikonlopussa.

- Nyt olisi vielä aikaa tehdä johdonmukaisia, kunnollisia, pidemmän aikavälin päätöksiä.

Viennistä elävän Suomen viennin kasvu on tyrehtynyt kesällä lähes kokonaan. Kysyntä maailmalla on lopahtanut, mikä nostaa uusia mustia pilviä.

- Meillä on onneksi se tilanne, että tärkeiden kauppakumppaneiden Venäjän ja Kiinan kasvu jatkuu vielä, eli meillä on suhteellinen etu muuhun Eurooppaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme