Mainos
Mainos

Kansliapäällikkö Nerg Uutissuomalaisessa: Pienetkin epäilyttävät puheet ilmoitettava poliisille

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoo kansalaisten ilmoittavan entistä herkemmin huomaamansa epäilyttävät teot tai puheet poliisille, kertoo Uutissuomalainen.

Nerg arvioi, että Suomen turvallisuustilanne on muuttunut siinä määrin, että pienetkin epäilyt otetaan viranomaisten taholta erittäin vakavasti.

– Meidän tarvitsee herätellä ihmisiä, että jos on pienikin epäily, että jollakin ihmisellä on joitakin kytkentöjä terrorismiin tai sellaisia puheita, että haluaisi tehdä toiselle pahaa, siihen kannattaa tänä päivänä suhtautua vakavasti, ja poliisi ottaa sen myös vakavasti, Nerg sanoo.

Radikalisoitunut henkilö voidaan Nergin mukaan ottaa viranomaisseurantaan, jos hänen epäillään valmistelevan terroritekoa. Suojelupoliisilla on tällä hetkellä seurannassaan noin 300 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä.

– Joukossa on monelta taustalta olevia sekä suomalaisia että ulkomaalaisia. Läheskään kaikki eivät ole turvapaikkaprosessissa, Nerg toteaa.

Kansliapäällikön mukaan terrori-iskusta huolimatta Suomi on yhä maailman turvallisin maa, Uutissuomalainen kertoo.

– Terroriteon tutkinta ei nosta Suomea tässä suhteessa kovin paljon huonommalle tasolle, Nerg sanoo.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme