Mainos
Mainos

Kansliapäällikkö Viinanen: Presidentin valtaa ei ole tarpeen karsia

Presidentin kanslian kansliapäällikkö Jarmo Viinanen katsoo, että EU:n päätöksentekojärjestelmä ei riitä perusteluksi presidentin vallan karsimiseen. EU:n huippukokousten aseman vahvistuminen ei Viinasen mukaan estä presidenttiä osallistumista Eurooppa-neuvoston kokouksiin.

Viinanen arvioi Kalevaan kirjoittamassaan kolumnissa, että EU:n rakenteita muuttava Lissabonin sopimus ei myöskään vähennä presidentin valtaa unionin ulkopolitiikan kysymyksissä.

Hän kirjoittaa, että vaatimukset muutoksiin ovat poliittisia, ja niiden tärkein tavoite vaikuttaa olevan presidentin vallan karsiminen. Perustuslain muuttamiseen ei ole oikeudellisia syitä tai tarpeita, koska se toimii ulkopolitiikan johtamisen osalta hyvin.

-On hämmentävää, että huolellisesti valmisteltua perustuslakia haluttaisiin muuttaa päivänpoliittisin argumentein vain kahdeksan vuoden voimassaolon jälkeen.

Viinasen mukaan joissain puheenvuoroissa perustuslain ulkopolitiikan johtamiseen liitetään ongelmia, jotka eivät ole todellisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme