Mainos
Mainos

Kantelija pettyi Suvivirsi-päätökseen

Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus on pettynyt apulaisoikeusasiamiehen tuoreeseen linjaukseen, jonka mukaan suvivirren veisaaminen kuuluu suomalaiseen perinteeseen eikä se ole uskonnon harjoittamista.

Yhdistys kanteli aiemmin Opetushallituksen puheenjohtajan ja kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaan kommentista, jonka mukaan suvivirren laulaminen kevätjuhlassa ei ole uskonnon harjoittamista.

Prometheuksen mielestä apulaisoikeusasiamiehen Jussi Pajuojan ratkaisu on niin kelvoton, jotta yhdistyksen mukaan oikeusasiamiehistä ei ole ihmisoikeuksien uskottaviksi puolustajiksi.

– Apulaisoikeusasiamies on valinnut linjakseen perinteidenpuolustamisen vastoin ihmisoikeuksia, Prometheus toteaa kannanotossaan.

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan mukaan suvivirttä ei koulun kevätjuhlassa laulettuna voida pitää korostuneen uskonnollisena, koska virrestä veisataan yleensä vain kaksi ensimmäistä säkeistöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme