Mainos
Mainos

Kantelu oikeusasiamiehelle hyljevahinkokorvauksista

Etelä-Suomen merikalastajain liitto jätti keskiviikkona kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle hyljevahinkojen korvauksista. Kantelun mukaan hylkeiden kalastukselle ja kalankasvattajille aiheuttamat vahingot tulisi korvata valtion varoista. Liitto perustaa kantelunsa metsästyslakiin.

Liiton toiminnanjohtajan Teemu Tastin mukaan metsästyslaissa sanotaan selkeästi, että hylkeiden kalastukselle ja viljellyille eläimille aiheuttamat vahingot korvataan talousarvion rajoissa valtion varoista. Merikalastajat pyytävät oikeusasiamiestä selvittämään, onko metsästyslakia sovellettu siten, että kansalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

-Käytännössä kaikkien muiden laissa mainittujen eläinten aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen on osoitettu varoja valtion talousarviosta paitsi hylkeiden. Tämän vuoden budjetissa hirvivahinkoihin on osoitettu 17 miljoonaa markkaa, suurpetovahinkoihin 11 miljoonaa markkaa ja hyljevahinkoihin nolla markkaa, Tast luettelee.

Hänen mukaansa hylkeiden aiheuttamat vahingot ovat monilla alueilla suuremmat kuin hirvieläin- ja suurpetovahingot. Kaikkiaan hylkeiden ammattikalastajille ja kalanviljelijöille aiheuttamat vahingot ovat useita miljoonia markkoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme