Mainos
Mainos

Kantola siteerasi piispa Tutua, joka kieltäytyisi palvomasta homofobista Jumalaa

SDP:n Ilkka Kantola siteerasi piispa Demond Tutua eduskunnan avioliittolakikeskustelussa.

Demond Tutu oli todennut homojen oikeuksia edistävän YK:n tukeman kampanjan avaustilaisuudessa, ettei koskaan suostuisi palvomaan homovastaista Jumalaa.

– Kieltäytyisin menemästä homofobiseen taivaaseen, lausui Tutu Kapkaupungissa.

Tasa-arvoista avioliittolakia kannattava Kantola totesi, että lasten ja aikuisten näkökulman lisäksi on kolmas näkökulma: vanhempien näkökulma.

 – Ajattelen niitä vanhempia, joiden lapsi yhtenä päivänä kertoo rakastuneensa ihmiseen, joka on samaa sukupuolta kuin hän. Mitä toivoisin näille vanhemmille, vanhemmille, jotka rakastavat lastaan riippumatta siitä, mitä muuta ajattelevat heidän lapsestaan, lausui Kantola.

– Entä mitä toivoisin niille vanhemmille, jotka järkyttyneinä reagoiden ajattelevat oman lapsensa hylkäämistä, koska yhteisön paine synnyttää heissä niin suuren häpeän tunteen. Mitä minä toivoisin heille? Kantola jatkoi.

Hän huomautti, että tänä päivänä homoseksuaalin lapsen vanhemmat ovat kiitollisia siitä, ettei yhteiskunta enää sano: ”Vankilaan tuollainen rikollinen kuuluu.”

– Tänä päivänä vanhemmat ovat kiitollisia siitä, ettei yhteiskunta enää sano heille: ”Sairashan tuo teidän lapsenne on. Viekää hänet lääkäriin tai terapiaan”.

Hän muistutti, että homojen vanhemmat toivovat lapsilleen yhtä vahvan yhteiskunnan tuen kuin muillekin parisuhteille.

– He eivät halua yhteiskunnan viestivän: ”Sinun lapsesi rakkaus on vähempiarvoista, outoa tai uhka yhteiskunnalle.”

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme