Mainos
Mainos

"Käpälöinnillä ei yhteyttä korppoolaisuuteen"

Suomenruotsalainen yhteisö kuohuu yhä valtiosihteeri Stefan Johanssonin (r.) käpälöintikohun vuoksi.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Maria Björnberg-Enckell (r.) on kohauttanut blogikirjoituksellaan, jossa hän epäilee korppoolaista syntyperää Johanssonin huonon käytöksen syyksi.

Korppoon kunnanjohtaja Patrik Nygrén pitää helsinkiläispoliitikon näkemystä kummallisena. Käpälöinnillä ei hänen mukaansa ole ehdottomasti mitään tekemistä kotipaikan kanssa. Korppoolaiset eivät Nygrénin mukaan myöskään ole huonommin käyttäytyviä kuin helsinkiläiset, vaan kasvattavat lapsensa yhtä hyvin.

Björnberg-Enckell sanoi Hufvudstadsbladetille, että luokkaeroista puhuminen on edelleen tabu. Blogissaan hän katsoo, ettei Johansson ole korppoolaisena tottunut hienoihin salonkeihin ja tiettyihin käytöskoodeihin.

- Hän tulee Korppoosta. Jos on humalassa ja tuntee, ettei ole kotiympäristössään, vaan Ruotsin lähetystön hienossa miljöössä, saattaa lukea koodeja väärin. Toisin on, jos on kurilla kasvatettu, oppinut seisomaan suorana rivissä ja käyttäytymään kunnolla, helsinkiläispoliitikko opastaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot