Mainos
Mainos

Kapteeni: Varusmiesten huono kunto on vanha vitsi

Varusmiesten huono kunto alkaa olla historiaa. Nykyään varusmiehet läpäisevät kuntotestejä keskiarvotuloksilla ja hyvillä tuloksilla. Pian alkavista uimatesteistäkin kuuluu hyvää – Kaartin jääkärirykmentin koulutusosaston kapteeni Jouni Kaunismäki arvioi, että uimatestin reputtaa alle viisi prosenttia.

Heinäkuussa aloittaneet alokkaat pääsevät uimatesteihin heinäkuun lopulla. Testit alkavat jo tänään esimerkiksi Säkylän Prikaatissa.

Uimatestissä varusmiehen tulee uida 200 metriä yhtäjaksoisesti alle kuuden minuutin aikana.

– Jos matkaa ei pysty uida, niin testi on reputettu. Reputtaminen ei kuitenkaan johda mihinkään rangaistuksiin tai sanktioihin, mutta kuitenkin varusmieskoulutuksen aikana pyritään huomioimaan tämä uimataidon puute, Kaunismäki kertoo.

Uimataidottomille tai heikosti uiville varusmiehille järjestetään armeijassa tukiopetusta. Tällöin liikunnanohjaaja järjestää erikseen uintikoulutusta. Kapteeni Kaunismäen mukaan lähestulkoon kaikki varusmiehet kuitenkin läpäisevät uimatestin.

– Ja muutenkin puheet varusmiesten huonosta kunnosta alkavat olla vanhentuneita. Nyt heinäkuussa kotiutuneiden juoksutestien keskiarvotulos oli varsin hyvä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme