Mainos
Mainos

Käpylän pommi paljastui metalliromuksi

Alueen raivaustyöt ja eristäminen lopetetaan vielä tänään, ja toiminta palautuu normaaliksi.

Helsingin Käpylän urheilupuistosta ei ole löytynyt epäiltyä lentopommia. Puolustusvoimat totesi löydökset metalliromuksi kaivaustöissä alkuviikosta.

Epäily lentopommista heräsi asiakirjalähteiden, haastattelujen ja teknisten tutkimusten perusteella. Viime kesänä mittauksissa urheilupuiston alueelta löydettiin yksi paljon ja yksi erittäin paljon metallia sisältänyt esine.

Löydöksiä päästiin tutkimaan tarkemmin maanantaina, kun epäillyn pommin raivaustyöt alkoivat. Jopa 2000-kiloiseksi pelätty pommi oli tarkoitus poistaa alueelta turvallisuussyistä.

Maan alta löytyi muun muassa sodanaikaisen raviradan kaivorakenteita, urheilukentän maalitolppien tukia ja metallisia vesijohtoputkia. Kaikki löytynyt romu kaivettiin ylös.

Alueen raivaustyöt ja eristäminen lopetetaan vielä tänään, ja toiminta palautuu normaaliksi, kerrotaan operaatiota johtavasta Helsingin poliisista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme