Mainos
Mainos

Kärähtänyt Pendolino ei haittaa enää liikennettä

Rikkoutuneen ajomoottorin raiteille pysäyttämä Pendolino ei enää estä junaliikennettä Hämeenlinnan ohi. Junat pääsevät ohi toista raidetta pitkin, kertoo VR.

Ajomoottori rikkoutui aamupäivällä kesken ajon. Moottori kuumentui nopeasti ja alkoi savuttaa. Vastaan tulevan junan kuljettaja näki, että Pendolinosta oli irronnut joitakin osia ja ilmoitti ongelmasta kuljettajalle.

Juna pysäytettiin lähellä Iittalaa. Junan 200 matkustajaa ohjattiin ulos Iittalan vanhalle asemalle. He pääsivät noin tunnin päästä toisella junalla pois.

Palomestarin mukaan tapauksessa oli suuronnettomuuden riski. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että paikka oli lähellä asutusta, sillä pelastuslaitos pääsi autolla aivan Pendolinon viereen. Ihmisten kuljetus junasta turvaan olisi ollut muuten vaikeata. Matkustajien joukossa oli huonokuntoisia ihmisiä.

Junahenkilökunta aloitti itse sammutustyöt, mutta pelastuslaitos ehti paikalle viimeistelemään ne.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme