Mainos
Mainos

Käräjäoikeus määrää lapsen oletettua useammin isälle

Isän asema huoltajuusriidoissa on aiemmin oletettua parempi. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreen selvityksen mukaan joka kolmannessa tapauksessa käräjäoikeudet päättävät, että lapsen tulee asua isän luona.

Julkisuudessa on aiemmin arvioitu, että tuomioistuimet suosisivat päätöksissään äidin lähivanhemmuutta. Tänään julkistetun tutkimuksen perusteella äitien osuus lähivanhempana on kuitenkin selvästi pienempi tuomioistuinratkaisuissa kuin sosiaalitointen vahvistamissa sopimuksissa. Isät ovat myös aktiivisia lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevissa asioissa.

Lähes puolessa kaikista riitatapauksista prosessin on laittanut vireille isä. Käräjäoikeudet ratkovat vuosittain noin 2000 huoltoriitaa.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus perustuu laajaan, kaikista Suomen käräjäoikeuksista vuodenvaihteessa 2005-2006 koottuun oikeudenkäyntiaineistoon. Juttuja tutkimuksessa on mukana 529.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot