Mainos
Mainos

Käräjäoikeus määräsi Uber-maajohtaja Järvisen omaisuutta vakuustakavarikkoon

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Uber Finland Oy:n maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta vakuustakavarikkoon.

Järvistä epäillään avunannosta luvattoman taksiliikenteen harjoittamiseen. Uber on toiminut Suomessa vuodesta 2014, ja Uber-taksin ajaminen ilman taksilupaa katsotaan Suomessa lainvastaiseksi.

Käräjäoikeuden mukaan Järvisen omaisuutta määrätään pantavaksi vakuustakavarikkoon enintään määrä, joka arvoltaan vastaa vajaata 250 000:ta euroa.

Käräjäoikeuden päätöksen perusteet ovat toistaiseksi salaiset.

Vakuustakavarikko on varotoimi

Vakuustakavarikko on turvaamistoimenpide, joka tehdään mahdollisen tulevan tuomion varalta.

Vakuustakavarikon varat käytetään myöhemmin esimerkiksi vahingonkorvauksiin, jos sellaisia määrätään mahdollisessa tulevassa oikeudenkäynnissä. Takavarikon edellytyksenä on vaara, että takavarikon kohde pyrkisi välttämään korvaukset esimerkiksi kätkemällä omaisuuden.

Poliisilla on ollut käynnissä useita tutkintoja Uber-kuskeista. Poliisi ei enää kirjoita kuljettajille sakkoja vaan tekee rikosilmoituksen ja vie asian esitutkintaan.

Ainakin yhden Uber-kuskin hovituomio luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta on tällä hetkellä korkeimman oikeuden harkittavana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme