Mainos
Mainos

Käräjäoikeus purki Nord Streamin miinanraivauskiellon

Helsingin käräjäoikeus purki kaasuyhtiö Nord Streamille lokakuussa asettamansa miinanraivauskiellon.

Miinanraivauskieltoa 17 kilometriä pitkälle ja 50 metriä leveälle alueelle oli hakenut Erkki Sederqvist. Hän on hakenut alueelle kaivoslain mukaista valtausta.

Nord Stream AG vastusti hakemusta. Yhtiön mukaan alueella ei edes ole miinoja.

8. lokakuuta käräjäoikeus oli antanut väliaikaisen kiellon, jonka se nyt kumosi.

Käräjätuomari Jussi Nilsson katsoi, että käräjäoikeuden toimivalta ulottuu merialueelle. Sen osalta ei estettä käsittelyyn ollut, vaikka Nord Stream oli väittänyt toista.

Käräjäoikeus totesi lupaviranomaisen hylänneen Sederqvistin kaivosvaltaushakemuksen. Miinanräjäytyskiellon hyväksyminen olisi käräjäoikeuden mukaan johtanut siihen, että hakija olisi saanut käytännössä oikeuden alueeseen. Turvaamistoimihakemuksen hyväksyminen olisi edellyttänyt hakijalta selvempää oikeutta alueeseen. Nyt oikeus ei pitänyt tätä oikeutta perusteltuna.

Nord Stream oli todennut oikeudessa, että tarkoituksena ei ole ollut aito kaivosvaltaus, vaan vain putken rakentamisen vaikeuttaminen.

Julkisuudessa on ollut esillä, että kaivosvaltaushakemuksen tarkoituksena on estää kaasuputkesta aiheutuvat ongelmat. Asiaan on liitetty myös Karjalan palauttaminen.

Oikeus totesi, että näillä seikoilla ei ollut oikeudellista merkitystä päätöksessä.

Aiheesta myös:

9.10.:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme