Mainos
Mainos

Karannut sääpallo nähty Pohjois-Lapin yllä

Karkumatkalla oleva jättiläismäinen sääpallo saapui Suomen ilmatilaan viime yönä Käsivarressa Kilpisjärven ja Karesuvannon välillä.

Kirkkaana näkyneestä pallosta tuli lukuisia ilmoituksia mm. Rovaniemen lennonjohtoon. Lennonjohdosta kerrottiin, että pallon lentokorkeus oli 37 kilometriä. Pallo havaittiin Suomen puolelta jo ennen puoltayötä. Noin sata metriä korkea ja viiden jalkapallokentän kokoinen pallo purjehti Atlantin yli Huippuvuorien lounaispuolelta. Norjan viranomaiset odottivat pallon jatkavan matkaansa Venäjälle eivätkä suunnitelleet sen alasampumista.

Palloa pidetään vaarana kansainväliselle lentoliikenteelle, koska se ajelehtii holtittomasti lentokoneiden käyttämien reittien keskellä. Otsonikerroksen tutkimista varten rakennettu pallo karkasi viime maanantaina omille teilleen pian sen jälkeen, kun se oli lähetetty matkaan Kanadasta.

(MTV3-STT-Reuters-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme