Mainos
Mainos

Karhinen moittii kolmikantaa: Vallankäyttöä ilman vastuuta

Suomen suurimman pankin OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen patistaa kolmikantaa uudistumaan.

Karhinen sanoo MTV:n uutisekstrassa, että paikallisen sopimisen edistäminen on nyt ykkösasia, jotta Suomi lähtisi nousuun.

– Työntekijä- ja työnantajajärjestöistä on tullut vallankäyttäjiä ilman vastuuta. Kolmikannalle on jatkossakin käyttöä, mutta pitää palata siihen, että kolmikanta on väline eikä vallankäyttäjä, Karhinen sanoo.

Karhinen uskoo että Suomi nousee ahdingosta panostamalla pk-yrityksiin. Ruotsissa pk-yritysten osuus viennistä on 10 prosenttiyksikköä suurempi kuin Suomessa, hän vertaa.

– Jos pystymme kuromaan umpeen tämän eron, pk-yrityksiin voi syntyä 50 000-100 000 uutta työpaikka. Siksi paikallinen sopiminen on niin tärkeä asia ja siinä pitäisi ottaa rohkeita askeleita nopeasti.

Karhinen on huolestunut Suomen poliittisesta, taloudellisesta ja myös henkisestä tilasta. Suomea on vaivannut hänen mielestään johtamisvaje jo vuosia.

– Tässä maassa on paljon vierasta pääomaa, omaa pääomaa ja osaamispääomaa, mutta meillä on valtava pula luottamuspääomasta, Karhinen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme