Mainos
Mainos

Karhu aiheutti hämmennystä Joutsenossa

Nuori karhu säikytteli ihmisiä kahden tunnin ajan aamulla Joutsenossa.

Ensimmäinen havainto karhusta tuli hätäkeskukseen kello 6.22, kun karhu oli juossut auton edessä Joutsenon Saimaantiellä. Saimaantieltä karhu oli siirtynyt Honkalahden päiväkodin pihaan, josta se oli jatkanut matkaansa huoltamon pihan läpi Keskuskadun suuntaan. Tämän jälkeen poliisille alkoi tulla runsaasti yhteydenottoja karhuhavainnoista.

Poliisi käynnisti pikaisesti toimenpiteet karhun poistamiseksi Joutsenon keskustasta. Jäljestykseen ja alueelta poistamiseen poliisi sai apua paikalliselta metsästäjiltä. Karhu siirrettiin takaa-ajettuna pois taajama-alueelta noin kello 8.30. Karhun tassunjäljen leveys oli noin 12 senttimetriä, joten kyseessä ei ollut aivan täysikasvuinen yksilö.

Aamuinen poliisioperaatio herätti runsaasti mielenkiintoa ja uteliaiden kansalaisten tulo vaara-alueelle hankaloitti karhun hallittua siirtoa pois alueelta. Kyseisentyyppisissä tilanteissa poliisi edellyttää kansalaisilta malttia ja harkintaa. Poliisi korostaa, että nopea poistuminen tapahtuma-alueelta on ainoa oikea tapa toimia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme