Mainos
Mainos

Karhu raateli neljää hevosta Somerolla

Talviuniltaan herännyt karhu raateli hevostarhassa neljää ravihevosta Somerolla lähellä Nummi-Pusulan rajaa runsas kuukausi sitten.

Tapaus sattui 14. tammikuuta. Eläinlääkäri on tutkinut karhun aiheuttamat vahingot. Hevosten omistaja ei halua nimeään julkisuuteen.

-Täyskasvuinen uroskarhu oli herännyt leudossa säässä Nummi-Pusulan Karisjärvellä ja tallustellut toisen kunnan puolelle ravinnonhakuun. Hevostarhassa se hyökkäsi. Yksi hevosista sai raatelujäljet turpaan, yksi silmäkulmaansa ja muut mahanalusiin, kertoi Nummi-Pusulan riistanhoitoyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Taisto Seppänen.

Karhu on hänen mukaansa nyt taas talviunilla. Seppänen sanoo seuranneensa karhujen liikkeitä alueella jo useamman vuoden. Hänen arvionsa mukaan alueella talvehtii kuutisen karhua.

Nummi-Pusulan Karisjärvellä ja Tammelan Liesjärvellä asustelee Seppäsen mukaan myös kaksi sutta. Tammikuussa niiden saaliiksi joutui kaksi koiraa. Ajokoira syötiin jänisjahdissa ja karajalankarhukoita pihasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme