Mainos
Mainos

Karhuja on metsästetty eniten Pohjois-Karjalassa

Suomessa on metsästetty jo toisena vuonna peräkkäin liki parisataa karhua, kertoo Suomen riistakeskus.

Metsästäjien mukaan jahti on edennyt tänä syksynä selvästi viime vuotta rauhallisemmin, koska karhujen ravintotilanne on ollut hyvä. Metsissä on riittänyt marjoja, eivätkä karhut ole vierailleet asutuksen lähellä yhtä tiuhaan.

– Suurin osa saaliista on ollut niin sanottuja salokarhuja, jotka on pitänyt hakemalla hakea metsistä. Korkeintaan kolmasosa on ammuttu lähempänä asutusta, kertoo metsästystä Pohjois-Karjalassa koordinoiva yhteysmies Esa Räty.

Riistakeskuksen mukaan karhuja oli kaadettu eiliseen puoleenpäivään mennessä 194. Metsästys päättyy maanantaina.

Maa- ja metsätalousministeriö nosti metsästyksen enimmäismäärän täksi syksyksi 263 yksilöön, koska karhut aiheuttivat vuosi sitten runsaasti uhkatilanteita muun muassa Pohjois-Karjalassa.

Kaatomäärää on myös arvosteltu ylimitoitetuksi. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan 200 yksilön harvennus ei uhkaa karhukantaa, joka on 2000-luvulla kaksinkertaistunut.

Laitos arvioi, että Suomessa on vähintään 1 660 - 1 780 karhua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot