Mainos
Mainos

Karhujen ja hylkeiden pyyntiin lisää lupia

Karhunkaatolupia ja hallien pyyntilupia myönnetään jatkossa nykyistä enemmän. Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt nostaa karhunkaatolupien kiintiön ensi metsästyskaudella 125:een. Karhukantaa pyritään erityisesti pienentämään Itä-Suomessa. Viime metsästyskaudella karhunkaatokiintiö oli 108, ja karhuja ammuttiin 80. Suomessa on arviolta reilut tuhat karhua.

Myös Pohjanlahden hallien eli harmaahylkeiden pyyntilupia on lisätty. Oulun, ruotsinkielisen Pohjanmaan ja Satakunnan riistanhoitopiirit voivat myöntää yhteensä 40 uutta pyyntilupaa. Aiemmin pyyntilupia on tälle kaudelle myönnetty 60. Hallin metsästysaikaa on myös laajennettu koko kesäajan kestäväksi. Tarkoitus on ehkäistä hallien kalastukselle ja kalankasvatukselle aiheuttamia vahinkoja.
(MTV3)

Lisätietoja hallien ja karhujen pyyntiluvista maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot