Mainos
Mainos

Karhun salakaato tulee kalliiksi

Suurpetojen salametsästystä vähennetään koventamalla rangaistuksia, kirjoittaa Savon Sanomat.

Maa- ja metsätalousministeriön ehdotus on parhaillaan lausuntokierroksella metsästys- ja luontoalan järjestöissä. Asetuksen tarkoituksen on tarkoitus tulla voimaan syyskuun alusta.

Esimerkiksi luvatta kaadettu karhu voi maksaa enemmillään 15 500 euroa, kun nykyinen sakko on 680 euroa. Suden arvo taas nousisi 1 680 eurosta enimmillään 9 100 euroon.

Summiin vaikuttaa muun muassa eläimestä saatava rahallinen hyöty ja lajin yleisyys pyyntialueella.

Tyypillinen tapaus, jossa korvausjärjestelmää sovelletaan, on luvallisen metsästyksen yhteydessä ammuttu vasallinen eli rauhoitettu hirviemä.

Maa- ja metsätalousministeriön ehdotus on parhaillaan lausuntokierroksella metsästys- ja luontoalan järjestöissä. Asetus on tarkoitus saattaa voimaan syyskuun alusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot