Mainos
Mainos

Karhunkaatolupia lisätään uhkatilanteiden takia

Tänä vuonna saa kaataa 263 karhua, kertoo maa- ja metsätalousministeriö. Määrä on 20 karhua enemmän kuin mitä aiemmin suunniteltiin.

Ministeriö päätti lisätä metsästyslupia karhujen aiheuttamien uhkatilanteiden takia. Pelkästään Pohjois-Karjalan hätäkeskukseen tuli syksyn aikana 170 ilmoitusta asutuksen lähellä olevista karhuista. Karhuja on myös viime vuosia enemmän.

Näiden lisäksi voidaan vielä myöntää 15 poikkeuslupaa karhun kaatoon "erityisen merkittävien vahinkojen tai turvallisuusuhkan estämiseksi".

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL arvioi heinäkuussa, että karhukanta kestää harventamista 200 yksilön verran. Ympäristöministeri Ville Niinistön mielestä ministeriö ei ole perustellut karhu- ja ilveskiintiöitään tutkitulla tiedolla.

– Tällainen ei ole kestävää uhanalaisten lajien hoitoa tai järkevää suurpetopolitiikkaa, hän sanoo.

Ilveksiä saa tänä vuonna metsästää 440. Myös viime vuonna ministeriö halusi harventaa karhukantaa kovemmalla kädellä kuin RKTL. Viime vuonna suurin sallittu saalismäärä oli 198 karhua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme