Mainos
Mainos

Karhunkaatolupien määrä nousee

Maa- ja metsätalousministeriö on lisännyt karhunmetsästyslupia kannan rajoittamiseksi. Ministeriön antaman määräyksen mukaan suurin sallittu saalismäärä on 198 karhua, joka on 20 karhua enemmän kuin Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen esittämä määrä.

Metsästyslupien määrän nostaminen kohdistuu Itä-Suomen vakiintuneen karhukannan hoitoalueelle ja itäiselle poronhoitoalueelle. Molemmille alueille on lisätty suurinta sallittua saalismäärää kymmenellä karhulla. Näillä alueilla karhukanta on kasvanut voimakkaasti 2000-luvulla.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan Suomessa elää vähintään 1500-1600 karhua. Kymmenen vuotta sitten karhuja arvioitiin olevan noin 850.

Määräys mahdollistaa karhunmetsästyksen lisäämisen myös Kainuun metsäpeurojen vasoma-alueilla metsäpeurakannan vähenemisen pysäyttämiseksi.

(STT - MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme