Mainos
Mainos

Kari Lumikero: Olen ylpeä kun sain tuntea Teija Sopasen

Viime yönä vaikean sairauden murtamana kuollut tv-kuuluttaja Teija Sopanen oli MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikeron ystävä ja tuttava vuosikymmenten takaa.

–Tutustuin Teijaan ollessani Yleisradion kesävahtimestarina vuosina 1966 ja 1967. Sopasen silloinen miesystävä Pertti Purhonen odotteli Teijaa vahtimestarin lämpiössä pääseväksi töistä, ja pidin hänelle seuraa. Teija muisti minut niistä päivistä lähtien, ja siitä ystävyys alkoikin, Lumikero muistelee.

Yksi suurista tv-persoonallisuuksista

Yleisradiolla työskennellessään Sopanen oli todellinen julkisuuden henkilö, sillä vielä tuolloin ei muilla kanavilla tv-kuuluttajia ollut.

–Kun kerroin kavereilleni, että saan työssäni nähdä Teijaa, he eivät meinanneet uskoa sitä todeksi. Hän oli yksi suurista tv-persoonallisuuksista, Lumikero kertoo.

Lumikero muistelee Sopasta reiluna, kilttinä ja ulospäin suuntautuneena henkilönä. Vaikka Sopanen oli niin hyvin tunnettu tv-persoona, ei hän Lumikeron mukaan ollut lainkaan tärkeilevä. Tuttavat tapasivat toisiaan vuosien varrella jos jonkinlaisissa tapahtumissa.

–Tapasimme monissa eri tilaisuuksissa, pienissä ja suurissa, ja joskus myös kapakoissakin. Hymyilimme aina kun tapasimme. Tulen aina muistamaan hänen käheän naurunsa.

Uutinen kuolemasta tuli shokkina

Viimeisen kerran Lumikero oli yhteydessä Sopaseen reilun vuoden takaisten kruununprinsessa Victorian häiden yhteydessä.

–Teija oli kaivanut numeroni ja soitti minulle varta vasten kiittääkseen hienosta häälähetyksestä, jonka MTV3:lta lähetimme.

Uutinen Sopasen kuolemasta saavutti Lumikeron vasta äskettäin.

–Tulin töihin, ja minulta pyydettin haastattelua Teijaan liittyen. Ajattelin, että joko hän on ehtinyt täyttää 80 vuotta. Uutinen hänen kuolemastaan tuli minulle täytenä shokkina. Olin erittäin ylpeä saadessani tuntea Teijan, Lumikero lopettaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme