Mainos
Mainos

Karilla olevasta aluksesta valui öljyä mereen Pellingissä

Ympäristökeskus arvioi, ettei öljy aiheuta suurta haittaa ympäristölle. Hinaaja ajautui maanatai-iltana karille Porvoon edustalla.

Karille ajaneesta hinaaja Poseidonista on valunut mereen öljyä Pellingin saaristossa Porvoon edustalla. Ympäristökeskus on määrännyt, että alus on nostettava ja hinattava pois mahdollisimman pian, jotta ympäristövahingoilta vältyttäisiin.

Ympäristökeskus kuitenkin arvioi, että mereen on päässyt niin vähän öljyä, ettei se todennäköisesti aiheuta suurta haittaa ympäristölle. Lisäksi kevyt polttoöljy haihtuu nopeasti. Poseidonissa on ollut 14 tonnia kevyttä polttoöljyä ja tonni voiteluöljyä.

Hinaaja ajautui karille maanantai-iltana. Rajavartiolaitoksen öljyntorjunta-alus Merikarhu ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alukset ovat olleet viikon mittaan turmapaikalla öljyvahinkojen varalta. Ne eivät kuitenkaan ole pystyneet keräämään öljyä kovan merenkäynnin, veden mataluuden ja öljyn laadun vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme