Mainos
Mainos

Kariseeko kuusi? Sukanpohja täynnä neulasia? Näillä hoitovinkeillä kuusi säilyy loppiaiseen

Täyttyykö lattiasi neulasista ennen kuin joulupyhät ovat kunnolla edes alkaneet? Joulupuuseuran mukaan oikeilla hoito-ohjeilla kenenkään ei pitäisi joutua neulasmereen ennen loppiaista.

Joulupuuseuran puheenjohtajan Hanna Holman mukaan sulatusvaihe on tärkein.

– Sen jälkeen, kun on hankkinut tuoreen kuusen, täytyy antaa kunnolla aikaa kuusen sulattamiseen. Jos on kova pakkaskeli, niin kuusi täytyy sulattaa rauhallisesti viileässä tilassa kuten lasitetulla parvekkeella, Holma painottaa.

Holmalla on vinkki myös parvekkeettomille joulupuun omistajille.

– Kuusen voi viedä kylpyhuoneeseen ja suihkuttaa sitä pitkään haalealla vedellä. Tärkeintä on sulattaa jäinen runko, jotta neulaset alkavat saada vettä, Holma kertoo.

Kuusi hörppää litroja päivässä

Liian hätäisen sulatuksen lisäksi toinen yleisin kuusenhoitovirhe on juomaveden pihtaaminen.

– Ihmiset eivät ymmärrä, että kuusi voi juoda ensimmäisinä päivinä useita litroja vettä. Jos kuusen päästää kuivumaan ensimmäisenä päivänä, se todennäköisesti kuivuu, painottaa Holma.

Kuusen koko tai tyyppi ei vaikuta Holman mukaan siihen, kauan kuusi säilyy. Ei ole myöskään vaarallista, jos lapset leikkivät kuusen alla - kuusi ei enää vahingoitu.

– Tietysti, jos lapset telmivät kuusen alla, niin silloin niitä neulasia voi irrota, Holma naurahtaa.

Joulupuuseuran mukaan hyvin hoidettu ja tuoreena ostettu kuusi kestää ilman neulassadetta ainakin loppiaiseen saakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme