Mainos
Mainos

"Karjala -ryhmä": Ahtisaari vaihtui ulkomaiseen valtiomieheen

Karjalaa Venäjältä takaisin vaativan liikemiesryhmän asianajaja Kari Silvennoisen mukaan ryhmä on tehnyt uuden esityksen neuvottelujen toiseksi osapuoleksi. Asiaa hoitamaan on päätetty pyytää ulkomainen valtiomies. Silvennoisen yhteistyökumppani Pietarissa, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Vasily Davydov on ollut eilen illalla yhteydessä Venäjän kaupan pääedustajan varamieheen Viktor Sorokiniin ja välittänyt tälle liikemiesryhmän uuden ehdotuksen.

Silvennoinen toivoo, että nyt suunnitteilla olevan henkilön nimi ei tule julkisuuteen.

- Presidentti Martti Ahtisaarenkaan nimeä ei ollut tarkoitus tuoda julki. Oli epäedullista asiallemme, että Ahtisaari sai lukea asiasta tiedotusvälineistä. Hän oli asiasta ilmeisen harmistunut, Silvennoinen sanoo. Hän ilmoittikin perjantaina hyvin selväsanaisesti, ettei ole kiinnostunut tehtävästä.

Ahtisaarta koskevat suunnitelmat sekä muut asiaan liittyvät yksityiskohdat tulivat julkisuuteen viime keskiviikkona venäläisten tiedotusvälineiden kautta.

Venäjä luvannut turvata kaasuputken valmistumisen

-Toivomme, että venäläisten vastaus tulee nopeasti. Venäjä on ilmoittanut harkitsevansa asiaa, mutta päätöksen aikataulusta ei ole annettu mitään tietoa. Venäjän hallitus on kuitenkin luvannut turvata kaasuputken valmistumisen, sanoo Silvennoinen.

Muutaman suomalaisen liikemiehen ryhmä on tehnyt noin vuosi sitten valtaushakemuksen Helsingin edustan merialueelle. Valtaushanke osuu paljon keskustelua ja poruakin herättäneen Itämeren kaasuputken reitille.

Suomalaiset sanovat luopuvansa valtaushankkeesta, jos vastineeksi saadaan Karjala takaisin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot