Mainos
Mainos

Karjalainen: Adoptiohakemusten määrä puolittui

Adoptiohakemusten määrä on laskenut jyrkästi. Sanomalehti Karjalaisen mukaan adoptiolautakunta sai viime vuonna uusia hakemuksia alle kymmenen kuukaudessa, kun aiemmin hakemuksia tuli parikymmentä kuukaudessa.

Kiinnostusta vähentänee tieto kansainvälisten adoptioiden vaikeutumisesta. Ulkomailta tulevien adoptiolasten määrä vähenee, ja odotusajat ovat pidentyneet.

- Odotusaikojen piteneminen näkyy myös jatkolupahakemusten lisääntymisenä. Yhä useammat hakevat nyt jo toistakin jatkolupaa. Tässä vaiheessa adoptiota on odotettu jo yli neljä vuotta, sanoo adoptiolautakunnan puheenjohtaja, lakimies Henna Harju.

Harju huomauttaa, että tilanne kertoo lastensuojelun paranemisesta lähtömaissa. Adoptiovapaita lapsia on aiempaa vähemmän, ja adoptiokoteja on tarjolla myös kotimaissa. Tällä haavaa Suomeen tulee lapsia eniten Etelä-Afrikasta ja Venäjältä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme