Mainos
Mainos

Karjalainen: "Ei värivikaiselle" -ilmoitus toi sakot

Joensuulainen yrittäjä sai sakot rasistiseksi katsotusta työpaikkailmoituksesta, uutisoi sanomalehti Karjalainen verkossa tänään.

Yrittäjä lähetti syksyllä työvoimahallinnon verkkosivuille ilmoituksen, jolla haettiin yrittäjää hot dog -myyntivaunulle. Ilmoituksen mukaan valittavalla tuli olla "hyvä suomen kielen taito". Toivetta oli korostettu ilmaisulla "ei sovi värivikaiselle".

Poliisi kirjoitti 44-vuotiaalle miehelle työpaikkasyrjinnästä 15 päiväsakkoa, eli miehen tuloilla 645 euroa.

- Minähän hain itsenäistä yrittäjää, enkä työntekijää ja toisekseen kukaan ei ilmoitukseen vastannut eikä sen perusteella ole palkattu ketään, ihmettelee yrittäjä Karjalaiselle.

Hän sanoi jo syksyllä olettaneensa työvoimahallinnon poistavan ilmoituksesta sopimattomat ilmaukset. Työvoimatoimisto myönsi tehneensä virheen.

Yrittäjä on vaatinut työvoimahallintoa maksamaan sakot. Karjalaisen mukaan Joensuun seudun työvoimatoimisto on kieltäytynyt, koska se on jo saanut huomautuksen virheestään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme