Mainos
Mainos

Karjalainen: Mielenterveyssyyt ajavat nuoria eläkkeelle

Puolet nuorten aikuisten työkyvyttömyyseläkkeistä johtuu mielenterveysongelmista, kertoo sanomalehti Karjalainen.

Kansaneläkelaitoksen mukaan alle 35-vuotiaista jo yli 20 000 saa työkyvyttömyyseläkettä. Nuorten eläkeläisten määrä kasvaa jatkuvasti.

Mielenterveysongelmat ovat nuorilla aikuisilla ylivoimaisesti yleisin eläköitymisen syy. Toiseksi yleisin syy on älyllinen kehitysvammaisuus.

Mielenterveyssyistä johtuvan eläköitymisen taustoista on varsin vähän tutkimustietoa. Kela on aloittamassa tutkimushanketta aiheesta.

- Vakavien psykoosisairauksien vuoksi on toki eläkkeelle jääty aiemminkin. Masennushäiriöiden vuoksi eläköityminen sen sijaan näyttää olevan uudempi ilmiö, sanoo Kelan erikoistutkija Annamari Tuulio-Henriksson Karjalaiselle.

Hän arvioi, että hyviä keinoja eläköitymisen ehkäisyyn olisivat työelämässä pysymistä ja sinne palaamista tukevat kuntoutustoimenpiteet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot