Mainos
Mainos

Karjalainen: Palolan mukaan ansiopäivärahan tasoporrastus ei mene läpi

STTK:n Antti Palolan mukaan hallituksen työllisyyspaketissa kaavailtu ansiopäivärahan tasoporrastus ei mene läpi kolmikantaisessa työryhmässä, kertoo Karjalainen.

Palola on muiden työmarkkinajärjestöjen kanssa mukana työryhmässä, jonka on määrä antaa ehdotuksensa työllisyyspaketista syyskuun loppuun mennessä.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti syyskuun alussa työllisyyspakettia valmistelleen virkamiestyöryhmän loppuraportin, jossa ehdotettiin 18 toimenpidettä työllisyyden parantamiseksi. Yksi ehdotettu toimenpide työttömyyden lyhentämiseksi oli ansiopäivärahan heikkeneminen portaittain työttömyyden keston mukaan.

Kolmikantainen työryhmä asetettiin valmistelemaan pakettia budjettiriihen jälkeen syyskuussa, ja sille ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistaminen kannustavammaksi on hankala kysymys.

Palolan mukaan aiempien heikennysten vaikutuksia työllisyyteen tulisi arvioida. Hän ei avaa enempää työryhmässä mietittyjä vaihtoehtoja.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme