Mainos
Mainos

Karjalainen: Perussuomalaisten piirijohtaja vertasi koululla vierailleita turvapaikanhakijoita itikoihin ja epäili heidän etsivän lapsimorsiamia

Pohjois-Karjalan perussuomalaisten piirijohtajan Marko Koskisen julkaisema Facebook-kommentti hänen lastensa koulussa vierailleista turvapaikanhakijoista on nostanut monen niskakarvat pystyyn.

Yllä olevalla videolla sisäministeri Kai Mykkänen vastaa MTV Uutisten haastattelussa muun muassa siihen, millaisia ongelmia turvapaikanhakijoiden palautuksissa on. 

Kesälahden koululla vieraili joukko turvapaikanhakijoita kertomassa arjestaan. Koskinen julkaisi keskiviikkona Facebookissa kirjoituksen, jossa hän esimerkiksi toi julki ajatuksen siitä, että joku korkeampi taho saattaisi käskeä vierailijoita toimimaan.

"Entä jos näille ”vierailijoille” olisi tullut jostakin korkeammalta taholta viesti, että joku korkeampi tarvitsee muutaman uhrin, kuten Turussa, jonka jutun oikeudenkäynti muuten sopivasti alkoi? Halutaanko näille kunniakansalaisille, jotka eivät ole edes kansalaisiamme, esitellä lapsimorsiamia, vai mitä tällaisella vastuuttomuudella haetaan?"


Kirjoitus poistettu

Koskinen perää kirjoituksessaan myös sitä, että koulussa vierailleiden ihmisten taustat ja taipumukset olisi pitänyt etukäteen selvittää.

Koskisella itsellään on Kesälahden koulussa kolme lasta.

Piirijohtajan kommentti on poistettu Facebookista. Koskinen sanoo Karjalaisen haastattelussa, että hän ei poistanut postausta, vaan Facebook teki sen itse.

– Facebookilta tuli ilmoitus, että olet julkaissut jotain, mikä saattaa rikkoa heidän yhteisönormejaan, Koskinen sanoo.

Kesälahden koulun mukaan eri maista on käynyt vieraita koululla useaan kertaan. Piirijohtaja sanoo Kalevan haastattelussa, että kansainvälisyys on tärkeä asia niin Suomelle kuin Kesälahden koulun lapsillekin.

– Se ei ole kansainvälisyyttä, että kannetaan laittomasti maassa olevia koululle lasten sekaan, Koskinen kirjoittaa.


Koskinen sanoo lehdelle, että ei ole ajatellut, että vieraat tekisivät terroritekoja tai olisivat aggressiivisia lapsia kohtaan.

Piirijohtaja sanoo Karjalaiselle katuvansa kirjoitusta. Hän myös sanoo, että yrittäjää ahdistaa aamutuimaan joskus muutenkin.

– Aika lailla harkitsematonta kielenkäyttöä ehkä niiltä osalta. En varmaan julkaisisi toista kertaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme