Mainos
Mainos

Karjalainen: Postin uudistuksella ikävä seuraus – paketin hakemiseen voi jäädä vain pari päivää, lasku palautuksesta lankeaa lähettäjälle

Lokakuun alussa astunut muutos pakettien noutoaikoihin on voinut jäädä monilla huomaamatta. Mikäli pakettia ei nouda ajallaan, palautetaan paketti takaisin lähettäjän kustannuksella.

Aiheesta kertovan sanomalehti Karjalaisen mukaan lokakuun alusta alkaen paketin säilytysaika Postin noutopisteessä on tippunut aiemmasta kahdesta viikosta yhteen viikkoon.

Lehden mukaan paketin saapumispäivä toimipisteelle on niin sanottu nollapäivä, jolloin lähetetään myös saapumisilmoitus. Tämän jälkeen vastaanottajalla on seitsemän päivää aikaa noutaa hänelle saapunut paketti.

Uudistukseen liittyy kuitenkin ikävä seikka, jos paketti saapuu postiin ennen viikonloppua, sillä paperisena lähetettävä paketin saapumisilmoitus ei etene viikonlopun aikana.

Lehden mukaan tällöin voi syntyä tilanteita, jolloin paketin noutamiseen jää paperisen saapumisilmoituksen jälkeen enää vain pari kolme päivää aikaa, koska postin kulku kestää tavallisesti kaksi arkipäivää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme