Mainos
Mainos

Karjalainen: Suomen Nato-suhde ei kiinnosta venäläisiä

Suomalaiset näyttävät uskovan vahvasti Venäjän haluun vaikuttaa Suomen ulkopolitiikkaan.

Käsitys, että Venäjä vastustaa kiivaasti Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon, ei kuitenkaan saa tukea tuoreesta mielipidekyselystä.

Sanomalehti Karjalaisen Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan suurimmalle osalle venäläisistä Suomen liittyminen Natoon on yhdentekevä tai myönteinen asia. Puolet suhtautuu asiaan neutraalisti, ja kymmenen prosenttia pitäisi sitä myönteisenä. Kolmannes suhtautuu kielteisesti.

Suomalaiset yliarvioivat reippaasti venäläisten Nato-kielteisyyden. Suomalaisista 84 prosenttia uskoo, että venäläiset suhtautuvat kielteisesti Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkosen mukaan venäläisten laimeaa suhtautumista selittää se, että Suomi on vain yksi pieni ja ongelmaton rajanaapuri.

Asiaa kysyttiin 1500 venäläiseltä ja 1200 suomalaiselta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot