Mainos
Mainos

Karjalainen: Täällä tapahtuu suhteellisesti eniten törkeitä rattijuopumuksia

Kaikista rattijuopoista suhteellisesti eniten törkeitä rattijuopumustapauksia paljastuu Keski-Pohjanmaalla. Asiasta kertoo sanomalehti Karjalainen.

Keski-Pohjanmaalla 62 prosenttia kaikista kiinnijääneistä rattijuopoista ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan. Kainuussa ja Etelä-Pohjanmaalla luku on 61 prosenttia. Pienin törkeiden rattijuopumusten suhteellinen osuus on Kanta-Hämeessä, jossa luku on 45.

Koko maan keskiarvo vuosina 2009–2014 on 52,1. Luvut perustuvat Tilastokeskuksen tietoihin. 

Karjalaisen mukaan listan synkkään päähän sijoittuvissa maakunnissa törkeiden rattijuopumusten lukumäärä on maan keskiarvoa suurempi myös asukaslukuun suhteutettuna.

– Havainto on erittäin mielenkiintoinen, mutta syiden selvittäminen voisi vaatia jo tieteellistä tutkimusta. Saattaahan olla myös niin, ettei syy törkeiden rattijuopumusten suurelle osuudelle ole sama kaikissa maakunnissa, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo Karjalaisen mukaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme