Mainos
Mainos

Karjalainen: Valtaosa suuryrityksistä rajoittaa työntekijöiden netin käyttöä

Suurin osa suomalaisista suuryrityksistä rajoittaa työntekijöidensä internetin käyttöä. Asia käy ilmi sanomalehti Karjalaisen tekemästä kyselystä.

90 prosenttia vastaajista ilmoitti rajoittavansa netin käyttöä ainakin osalta työntekijöistään osasto- tai tapauskohtaisesti.

Tavallisimmin internetin käyttöä on rajoitettu tuotantotyöntekijöiltä. Vain kaksi kyselyyn vastanneista yrityksistä ilmoittivat, ettei työntekijöiden netin käyttöä ole rajoitettu lainkaan.

Yleisimmin kielletään aikuisviihde- ja pelisivustojen, verkkolehtien ja sosiaalisen median käyttö työajalla. Joissakin yhtiöissä ainakin osalta työntekijöistä on kielletty myös nettipankit ja ammattijärjestöjen internetsivut.

Noin puolet suuryrityksistä seuraa työntekijöidensä työajan käyttöä myös muilla tavoin.

Sanomalehti Karjalaisen kysely suunnattiin 25:lle Suomen eniten työllistävälle yritykselle. Siihen vastasi 20 yritystä.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot