Mainos
Mainos

Karjalan liitto kosiskelee Ahtisaarta Karjala-tunnustelijaksi

Karjalan liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Laukkanen ehdottaa presidentti Martti Ahtisaarelle tunnustelijan roolia Karjala-kysymyksessä. Liitto ei ole vielä kysynyt Ahtisaaren mielipidettä tunnustelutehtävään. Laukkasen mukaan asiaan kuitenkin palataan keväällä.

Tunnustelijan tehtävänä olisi selvittää edellytykset, joiden pohjalta Karjala-kysymyksen voitaisiin ratkaista. Ensinnäkin olisi selvitettävä, voitaisiinko asiassa edetä Ety-sopimuksen mukaisella tavalla. Tunnustelija voisi tavata myös Pariisin rauhansopimuksen allekirjoittajamaita. Itse asiapuoli on ollut Karjalan liiton peruslinjausta jo pitkään. Presidentti Ahtisaaren tunnustelijan rooli asiassa on kuitenkin uusi avaus.

Liitto toivoo, että myös virkaan maaliskuussa astunut tasavallan presidentti Tarja Halonen voisi ottaa Karjala-kysymyksen vakavasti ja olla halukas toimimaan asian puolesta.
(STT)
Karjalan liiton sivuiltamm. liiton historia

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot