Mainos
Mainos

Kärkipoliitikot vauhdittavat avioliittolain muuttamista

Eduskunnassa on alkamassa nimien keräys avioliittolain muuttamista ajavan lakialoitteen puolesta. Ehdotuksen mukaan naimisiin voisivat mennä myös samaa sukupuolta olevat parit.

Tasa-arvoisemman avioliittolain puolesta liputtavat monet kärkipoliitikot. Aloitteen ensimmäisiä allekirjoittajia ovat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) sekä neljän hallituspuolueen puheenjohtajat Jutta Urpilainen (sd.), Paavo Arhinmäki (vas.), Ville Niinistö (vihr.) ja Stefan Wallin (r.).

Avioliiton myötä samaa sukupuolta olevat parit saisivat samat adoptio-oikeudet kuin muillakin on. Lisäksi he voisivat ottaa yhteisen sukunimen.

Lainmuutos koskisi vain siviilivihkimisiä. Uskonnolliset yhdyskunnat voisivat jatkossakin päättää sitä, keitä ne suostuvat vihkimään.

Aloitetta valmistellut kansanedustajien työryhmä uskoo, että yli puolet kansanedustajista allekirjoittaisi sen. Tämä ei kuitenkaan vielä takaisi, että aloite myös otettaisiin käsiteltäväksi ja tulisi hyväksytyksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme