Mainos
Mainos

Karkit ja sipsit pilaavat ympäristöä

Makeiset ja perunalastut rasittavat ympäristöä merkittävästi enemmän kuin terveelliset elintarvikkeet, ilmenee Pohjoismaiden ministerineuvoston julkaisemasta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi kilosta perunalastuja aiheutuu 20 kertaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kilosta raakoja, jalostamattomia perunoita. Makeisilla ympäristövaikutukset ovat vielä suuremmat. Sokeria sisältävät virvoitusjuomat ovat lähes yhtä haitallisia.

Raportin on laatinut Ruotsin elintarvikevirasto. Ruotsissa makeisten, perunalastujen ja virvoitusjuomien osuus on prosentti maan kokonaispäästöistä.

- Liha on se elintarvike, jonka ilmastovaikutus on suurin. Sen vuoksi onkin erittäin merkittävä toteamus, että pussi vaahtobanaaneja vaikuttaa ilmastoon yhtä paljon kuin annos jauhelihaa, sanoo Anna-Karin Johansson Ruotsin elintarvikevirastosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme