Mainos
Mainos

Kärkölän onnettomuusauton kuljettajalla ei ajokorttia

Kärkölän tasoristeysonnettomuusauton kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Hän oli menettänyt ajokorttinsa ja ajo-oikeutensa maaliskuussa 2001.

Maanantaina sattuneessa onnettomuudessa kuoli viisi henkilöautossa ollutta ihmistä.

Komisario Taisto Kuhlmanin mukaan kuljettajaa oli epäilty rattijuopumuksesta, ja siksi häneltä oli otettu ajo-oikeus pois.

Onnettomuuden yhdeksi syyksi on arveltu sitä, että auton kuljettaja odotti puomien takana tavarajunan menevän ohitse, mutta lähti kiertämään puomeja sen jälkeen eikä huomannut toisesta suunnasta tullutta pikajunaa.

Radan turvalaitteet olivat toimineet moitteettomasti. Tutkimuksissa on selvinnyt, että tavarajunan viimeisen vaunun ylitettyä tasoristeyksen pikajuna 79 saapui siihen 24 sekunnin kuluttua.

Tavarajunan kulkunopeus oli ollut 60 ja pikajunan 129 kilometriä tunnissa. Kun tavarajuna oli ohittanut risteyksen, oli pikajuna jo turvalaitteiden hälytysosuudella, 870 metrin päässä risteyksestä. Puomi oli alhaalla ja ääni- ja valomerkit toiminnassa koko ajan kun tavarajuna ohitti risteystä ja kun pikajuna saapui hälytysosuudelle.

Aurinko ei tapahtumahetkellä paistanut pikajunan tulosuunnasta, vaan autonkuljettajan edestä etuoikealta.

-Paikan ohittanut tavarajunakaan ei ole voinut peittää pikajunan tuloa, sillä pikajuna tuli autoa lähempänä kulkevaa raidetta, Kuhlman toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot