Mainos
Mainos

Karmea luku: Yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla asiakkaana yli 120 lasta

Suomen Lastensuojelun Keskusliiton mukaan 8-vuotiaan tytön tragedia paljastaa Suomen lastensuojelun resurssiongelmat. Kuolleen 8-vuotiaan tytön kohtelusta oli tehty useita ilmoituksia lastensuojeluviranomaisille.

Lastensuojelun Keskusliiton ohjelmajohtaja Hanna Heinosen mukaan valtiohallinnossa ja kuntatasolla ei panosteta lastensuojeluun riittävästi.

– Yhdellä sosiaalityöntekijällä saattaa olla yli 120 lasta huolehdittavanaan. Jokainen voi laskea, kuinka usein työntekijä ehtii tavata jokaista lasta, Heinonen painottaa.

Resursseja ei ole myöskään ylärakenteissa. Heinosen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä on ollut pitkään yhden ihmisen harteilla koko valtiohallinnon ohjaus lastensuojeluasioissa.

– Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksellakaan ei ole kuin kaksi ihmistä koko lastensuojeluasioiden päällä, Heinonen kertoo.

MTV3 Uutiset pyysi Helsingin kaupungin sosiaalivirastoa avaamaan yleisluontoisesti lastensuojeluun liittyvää käytännön prosessia. Sosiaalivirastosta kieltäydyttiin puhumasta prosessista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme