Mainos
Mainos

Karpela: Työllisyys nousuun kulttuuriin satsaamalla

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan mielestä kulttuurin merkitys työllisyyden parantamisessa on merkittävä. Karpelan sanoo Taloussanomien haastattelussa, että maailmanlaajuisesti luova teollisuus kasvaa erittäin nopeasti.

Karpelan mukaan hallitus ei saa luopua työllisyystavoitteestaan, vaan käyttöön on uskallettava ottaa uusia keinoja.

-Perinteiset tahot kuten paperi ja kännykkä eivät enää riitä, vaan pitää rohkeasti investoida myös luovaan teollisuuteen. Kulttuuri on mielestäni yksi tärkeimmistä kohteista, joihin pitää panostaa hallituksen työllistämistavoitteen saavuttamiseksi, Karpela kommentoi Taloussanomille.

Opetusministeriö, ulkoministeriö ja kauppa- ja teollisuusministeriö ovat käynnistäneet Kulttuurivientihankkeen. Sillä pyritään synnyttämään uusia työpaikkoja ja kasvattamaan yritteliäisyyttä ja lisäämään sitä kautta kulttuurivientiä.

Karpelan mielestä viennin lisäksi tulisi myös tukea kotimaisia kulttuuritapahtumia. Niillä on ministerin mukaan viihdearvon lisäksi vaikutusta myös työllisyyteen ja talouteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme