Mainos
Mainos

Karpela: Työllisyys nousuun kulttuuriin satsaamalla

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan mielestä kulttuurin merkitys työllisyyden parantamisessa on merkittävä. Karpelan sanoo Taloussanomien haastattelussa, että maailmanlaajuisesti luova teollisuus kasvaa erittäin nopeasti.

Karpelan mukaan hallitus ei saa luopua työllisyystavoitteestaan, vaan käyttöön on uskallettava ottaa uusia keinoja.

-Perinteiset tahot kuten paperi ja kännykkä eivät enää riitä, vaan pitää rohkeasti investoida myös luovaan teollisuuteen. Kulttuuri on mielestäni yksi tärkeimmistä kohteista, joihin pitää panostaa hallituksen työllistämistavoitteen saavuttamiseksi, Karpela kommentoi Taloussanomille.

Opetusministeriö, ulkoministeriö ja kauppa- ja teollisuusministeriö ovat käynnistäneet Kulttuurivientihankkeen. Sillä pyritään synnyttämään uusia työpaikkoja ja kasvattamaan yritteliäisyyttä ja lisäämään sitä kautta kulttuurivientiä.

Karpelan mielestä viennin lisäksi tulisi myös tukea kotimaisia kulttuuritapahtumia. Niillä on ministerin mukaan viihdearvon lisäksi vaikutusta myös työllisyyteen ja talouteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot