Mainos
Mainos

Karpela tyrmää poissaolosyytökset

Kulttuuriministeri Tanja Karpela tyrmää syytökset poissaoloistaan. MTV:n uutiset laski eilen, että Karpela on ollut läsnä ainoastaan kahdella eduskunnan kyselytunnilla.

Tanja Karpela puolustautuu poissaolosyytöksiä vastaan.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela katsoo, että hänen poissaolonsa eduskunnan kyselytunneilta ovat olleet oikeutettuja.

Ministeri Karpelaa on arvosteltu siitä, että hän ei ole osallistunut kuin kahteen eduskunnan suulliseen kyselytuntiin tänä syksynä, vaikka niitä on ollut yhdeksän.

Edellisen kulttuuriministeri Kaarina Drombergin mukaan Karpelan poissaolot koetaan jo ongelmalliseksi sivistysvaliokunnassa.

- Kunnioitan ja arvostan suuresti kyselytunteja kuin myös eduskuntatyöskentelyä ja varmasti kysymyksiin on vastattu että tällaista tietoa ei ole tullut minulle tietoon, että on tyytymättömyyttä. Olen myös valmis vastaamaan kysymyksiin ilman muuta muulloinkin kuin kyselytunneilla, Karpela painottaa.

Karpela mukaan kulttuuriviennin edistäminen ei onnistu pelkillä eduskunnassa pidetyillä julistuspuheenvuoroilla. Myös EU-velvoitteet vaativat oman osansa ministerin ajasta.

- Niin ensinnäkin kysymys on hyvin pitkälle EU-kokouksista ja EU-kokousten kokousaikataulustahan päättää puheenjohtajamaa. Tämän lisäksi on kysymys kahden viikon sairaslomastani, kun sain ruokamyrkytyksen, ja tämä ruokamyrkytys ei myöskään todellakaan ollut oma valintani. Ja kolmanneksi on kysymys, josta täältä soitankin Singaporesta kulttuurivientihankkeesta, Karpela listaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme