Mainos
Mainos

Karpelan tiedotustilaisuus kiinnosti mediaa

Kulttuuriministeri Tanja Karpela korosti tänään ensimmäisessä kulttuuriministerinä pitämässään tiedotustilaisuudessa odotetusti taiteen ja tieteen rahoituksen turvaamisen ja varsinkin lastenkulttuurin kehittämisen tärkeyttä.

Kulttuuriministereiden infoissa on yleensä enemmän virkamiehiä kuin toimittajia. Tänään perinne murtui, kun hallituksen superjulkkis hoiti kerralla jonossa olleet haastattelupyynnöt. Tanja Karpelan lohi-paahtopaistibrunssille tuli 79 toimittajaa, vaikka suuria uutisiakaan ei ollut luvassa.

Karpela virkamiehineen oli valmistautunut huolellisesti, vaikka konkretiaa olikin vähän. "Briifauspapereissa" listattiin tavoitteita: taiteilijoiden toimeentuloa on parannettava, väkivaltaviihdettä rajoitettava, kotimaisen elokuvan asemaa vahvistettava. Niukkuudesta etsitään jaettavaa ainakin lapsille, nuorille ja vammaisille. Vaikka kirjastoissa on puutetta kirjoistakin, niistä halutaan kehittää virkamieskielellä sanottuna "monipalvelujärjestelmiä eli hybridejä".

Toimittajien kysymykset liikkuivat maaseudun puutteellisista nuorisotiloista oopperan rahoitukseen, mutta Karpelan kuukauden haastatteluboikotti näytti osuneen sopivaan hetkeen. Missimenneisyys tai mainoskuvat eivät tänään kiinnostaneet ketään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme