Mainos
Mainos

Karppaajat ällistelevät ympärillään sinkoilevia natsikortteja

Viimeaikaisen karppauskeskustelun aggressiivinen sävy ällistyttää jo monia karppaajiakin.

Nimittelyä, uhkailua, julkista solvaamista, rikosilmoituksia. Vähähiilihydraattiseen ruokavalioon perustuva karppaus on kiihdyttänyt suomalaisen ravintokeskustelun ennenäkemättömään vimmaan.

Etenkin netissä toista osapuolta on nimitelty muun muassa typeryksiksi, huonoiksi vanhemmiksi, natseiksi, valehtelijoiksi ja myrkyttäjiksi.

Uuteen roihuun keskustelu leimahti puolitoista viikkoa sitten, kun Iisalmen Sanomat uutisoi, että viranomaiset olisivat joutuneet jo harkitsemaan karppaavien lasten huostaanottoa. Uutisesta seurasi sanasota, jossa molemmat osapuolet ovat ottaneet niin sanotun natsikortin käyttöön.

Keskustelupalstoilla mollataan maltillisiakin karppaajia

Perinteisen ruokavalion kannattajia syytetään karppaajaperheisiin kohdistuneista "juutalaisvainoista", karppaajaleiriä taas terveysnatsismista, jossa mikä tahansa myönnytys on rintamakarkuruutta.

Karppaajien seuraamaa lääkäriä verrataan Hitleriin, vastapuolen professoria taas nimitellään natsien propagandaministeri Göbbelsiksi.

– Tässähän on tämmöistä murrosikäisten mustavalkoista eipäs-juupas-keskustelua, päivittelee Karppisiskot-blogia pitävä ristiinalainen Tuulevi Aschan.

Hänen mukaansa sekä asiantuntijat että nettikeskustelijat molemmissa leireissä ovat jo provosoituneet turhan pitkälle. Esimerkiksi karppaajien omilla keskustelupalstoilla saatetaan mollata liian maltillisia karppaajia.

– Törmäsin keskustelupalstoilla siihenkin ilmiöön: ”Väittää muka karppaavansa ja silti syö banaania". Minusta tuomitseminen ja mollaaminen sillä rintamalla on ihan yhtä tyhmää kuin asiantuntijapuolellakin.

Sanasotaa puidaan laajemmin tänään 45 minuuttia -ohjelmassa, jossa myös asiantuntijat kertovat, miltä raju ja henkilöön menevä palaute tuntuu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme