Mainos
Mainos

Karppausbuumi ei näy kouluissa ja päiväkodeissa

Muoti-ilmiö, karppaus, näkyy jo Helsingin kaupungin cateering-palvelussa.Palmian yksikönjohtaja Sirkka Paulman kertoo, että karppausvaihtoehtoja on tarjolla, joskaan niitä ei tyrkytetä asiakkaille.

- Asiakas voi aina itse keräillä lautaselleen vähähiilihydraattisen annoksen niin halutessaan.

Paulmanin mielestä karppaus on yksipuolinen ruokavalio, joka toki sopii nopeaan laihdutukseen muttei pysyväksi tavaksi.

Joka viides aikuinen karppaa

- Karppaus ei vielä näy kouluissa ja päiväkodeissa - eikä se edes ole kasvuikäiselle sopiva ruokavalio, toteaa Paulman.

Iisalmen Sanomat kertoi eilen, että liiallinen karppausinto on saanut jo ikäviä seurauksia. Savossa on tapauksia, joissa on harkittu lasten huostaanottoja vanhempien liiallisen karppausinnon takia. Lapsen kasvu voi hidastua yksipuolisen ruokavalion johdosta.

Tarkkaa tilastotietoa karppaajien määrästä ei ole. Palmiassa arvioidaan, että joka viides ravintola-asiakas valitsee vähähiilihydraattisen vaihtoehdon. Palmia valmistaa noin 100 000 annosta päivässä päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vanhainkoteihin ja ruokapalveluun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot