Mainos
Mainos

Kartonkikeräys yhdenmukaistuu

Ensi vuoden alusta kaikkialla Suomessa voi viedä kartonki- ja pahvipakkaukset samaan keräyspisteeseen kuin maito- ja mehutölkit.

Kartongin keräys yhdenmukaistuu Suomessa ensi vuoden alusta, kun viimeisetkin maito- ja mehutölkkien erilliskeräyspisteet muuttuvat kaikelle kartongille tarkoitetuiksi keräyspisteiksi. Suurimmissa kaupungeissa kaikki kartonki kerätään jo tällä hetkellä samoihin pisteisiin.

Tänä vuonna keräyskartonkia saadaan koko Suomessa talteen noin 13 500 tonnia, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Koko määrästä 60 prosenttia saadaan suoraan kiinteistöistä ja loput aluekeräyspisteistä. Kiinteistökohtainen kartonkikeräys on yleistynyt koko Suomessa asukkaiden toivomuksesta.

Kartonkipakkausten keräys käynnistyi 10 vuotta sitten maito- ja mehutölkkien erilliskeräyksenä. Keräyskartonki tarkoittaa seosta, johon kelpaavat kaikki paperi-, kartonki- ja aaltopahvipakkaukset. Niitä ovat maito- ja mehutölkit, muro- ja keksipaketit, paperipussit, talouspaperihylsyt, puhdistetut, paperipohjaiset kerta-astiat sekä aaltopahvipakkaukset.

Keräyskartongin määrä on kodeissa suurimmillaan jouluna. Joulupaperit sopivat parhaiten energiajakeen joukkoon ja poltettavaksi. Niitä ei saa laittaa kiinteistöjen paperinkeräysastioihin lehtien ja mainosten sekaan eikä niitä toivota keräyskartongin joukkoon, koska ne ovat voimakkaasti päällystettyjä ja sisältävät paljon painoväriä, teippejä ja tarroja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme