Mainos
Mainos

Kartonkitehdas Stromsdal hakee jatkajaa

Perinteikäs juankoskelainen kartonginvalmistaja Stromsdal ajautui konkurssiin pari viikkoa sitten. Juankoskella luotetaan edelleen siihen, että käyttövalmiille tehtaalle löytyy uusi omistaja.

Pyörät pysähtyivät Stromsdalin Juankosken tehtailla jo pari viikkoa sitten. Tänään tehtaalla tehtiin kuitenkin toistaiseksi viimeiset työvuorot. Noin 170 työntekijää saa konkurssin myötä lopputilin.

Stromsdalin kartonkivarastoja on myyty kiivaasti sekä ulkomailla että kotimaassa, mutta tavaraa on vielä Juankoskellakin. Mittarit on huolellisesti paketoitu mahdollista työn jatkajaa varten.

- Alustavia kontaktointeja on tullut kaiken kaikkiaan viitisen kappaletta tähän mennessä. Niiden tiimoilta on vielä hyvin vaikeaa sanoa ja tehdä mitään lopullisia johtopäätöksiä siitä, että johtavatko ne tarkempiin neuvotteluihin tai tarjoukseen, mutta toivossa ainakin eletään vielä, sanoo konkurssipesän hoitaja Jarmo Makkonen.

Tehtaan alasajon myötä Juankoskella joudutaan miettimään uusiksi muun muassa kaukolämmön tuotanto ja jätevesihuolto, joissa tehdas on ollut avainasemassa.

Työttömiksi jäävien osalta kaupunki keskittää toivonsa toistaiseksi siihen, että jatkaja löytyy.

- Tietysti toivomme, että tämä selviäisi mahdollisimman pian, koska nyt muun muassa asiakaskontaktit viilenevät. Työn alla on muutama asia, ja täytyy toivoa, että finanssikriisi ei pelästytä potentiaalisia mahdollisia tahoja, sanoo Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko.

Toistaiseksi haetaan jatkajaa koko tehtaalle. Vasta tammikuun lopussa aiotaan edes harkita osakauppoja tai omaisuuden myyntiä kiinnostuneille pienissä erissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme