Mainos
Mainos

Kartonkitehtaan ovet kiinni Juankoskella

Juankoskelaisen kartonginvalmistajan Stromsdalin tehdassalit hiljenevät tänään, kun noin 170 työntekijää saa viimeisen työpäivänsä päätökseen. Finanssikriisin kouriin joutunut yhtiö asetettiin konkurssiin joulukuun alussa.

Kartongin tuotanto loppui jo pari viikkoa sitten. Nyt tehtaalla jatkuvat vain konkurssipesän työt. Kymmenkunta työntekijää huolehtii pesän laskuun kiinteistöjen huollosta, vartioinnista ja varastojen myynnistä.

Pesänhoitaja Jarmo Makkonen taas hakee tehtaalle jatkajaa. Ensimmäinen aikaraja on asetettu tammikuun loppuun.

-Ensivaiheessa haemme toiminnallisen kokonaisuuden ostajaa. Tammikuun lopussa katsotaan, onko syytä miettiä myös muita realisointivaihtoehtoja, kertoi Makkonen maanantaina.

Pesänhoitajaan on ottanut yhteyttä pari kolme kotimaista mahdollista ostajatahoa. Yhteydenotot ovat olleet tunnustelevia.

-Aktiivisemmat keskustelut alkanevat vasta tammikuun alkupäivinä, hän uskoo.

Päätöstä rakennemuutostuesta odotellaan

Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko toivoo, että Koillis-Savo nimettäisiin jo lähiaikoina äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Hakemus lähetettiin joulukuun alussa. Samanaikaisesti kaupunki on autellut osaltaan ostajan etsinnässä.

-Meidän tietojen mukaan ainakin pari tahoa asiaa parhaillaan selvittelee, kertoo Kangasperko.

Juankosken kaupungilla on noin kuuden prosentin omistusosuus Stromsdalista. Osuutta oli tarkoitus pienentää omistusjärjestelyissä, jotka sitten kariutuivat konkurssiin.

Stromsdal työllisti suoraan parisataa ihmistä Juankoskella, jossa on vajaat 5 500 asukasta. Tehtaan juuret ulottuvat 1700-luvun puoliväliin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme